Dames weten geen vuist te maken tegen SOMAS/Activia

21 oktober 2024

Afgelopen zaterdag speelde Hovoc Dames 1 haar eerste officiële thuiswedstrijd van de reguliere competitie, tegen SOMAS/Activia DS2. Tijdens de bekercompetitie speelde beiden teams al eens tegen elkaar, toen trokken de dames uit Sint Anthonis aan het langste eind. Na een week hard trainen en het spektakel van vorige week tegen Roosendaal, waren de dames gemotiveerd om het publiek te trakteren op een mooie wedstrijd.

De eerste set begon veelbelovend en beide teams gingen gelijk op, waarbij het aan beide kanten van het net met vlagen érg goed ging, afgewisseld door mindere periodes. Het blok stond als een muur bij Hovoc en ook aanvallend en verdedigend werd er alert gespeeld. SOMAS/Activia wist op hun betere momenten nét een gat te slaan waardoor de dames uit Horst tegen een achterstand van 4 punten aankeken. Door als team samen te spelen lukte het toch nog om tot een gelijke stand van 20-20 te komen, een erg knappe prestatie. Het leek mogelijk om de set te winnen, maar helaas was het SOMAS/Activia dat uiteindelijk met 20-25 de eerste set binnen wist te slepen.

Set twee begon een stuk minder energiek dan de eerste set. Het vuur leek weg en ook de drive om te winnen was niet direct zichtbaar. Er werd veel geprobeerd, maar de ervaren Brabantse dames hadden op al deze probeersels een antwoord en vond bij Hovoc wél de gaten. Bij een stand van 8-20 leek het bekeken, maar opeens kwam er nog wat energie tevoorschijn. Met een knappe servicebeurt en wat rake aanvallen kon Hovoc nog wat dichterbij kruipen. De set eindigde met een stand van 17-25.

Je zou denken dat de tweede set de dames wakker zou hebben geschud en zou zorgen voor net dat beetje extra motivatie om nog beter te gaan spelen. Laten we maar niet te veel in detail treden over deze set, want dat er bij een stand van 4-13 al 2 time-outs waren benut zegt hopelijk voldoende. Met een stand van 9-25 werd deze set, zoals de stand ook laat vermoeden, snel afgesloten en was een ding zeker: zo slecht mag het niet nog een keer gaan.

In de vierde set keken de dames, net zoals bij de andere sets, tegen een achterstand aan, maar nu lukte het beter om bij te blijven. Hovoc speelde meer als team samen, benutte de foutjes die de tegenstander maakte en lieten eindelijk een vleugje zien van wat er daadwerkelijk voor vlees in de kuip zit. De dames speelden met meer rust, en zowel verdedigend, serverend als aanvallend werden kansen benut. Uiteindelijk wist Activia toch weer nét de eindsprint in te zetten, en met 22-25 te winnen.

Verliezen met 0-4 was niet geheel volgens planning, maar de dames wisten niet hun beste spel te laten zien, waar dit het tweede gedeelte van vorige wedstrijd wel lukte. Gelukkig is er nu een pauze van 4 weken, waarin de dames hard aan de slag kunnen om op 16 november, weer thuis, het op te nemen tegen Hajraa Dames 1. Hopelijk tot dan, we kunnen jullie steun goed gebruiken!